Norsk nettbutikk / Rask levering / Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Tre små steg i riktig retning

 En av de største grunnene til at jeg forelsket meg i koreansk hudpleie, var fokuset på de gode rutinene. Kanskje viktigst av denne 7 stegs rutinen, er rensen. I tradisjonell hudpleie, er rensen ofte ett enkelt trinn, som i noen (få) tilfeller blir etterfulgt av et hudvann eller tonic. Den praktiske grunnen og idéen bak dette, var at vann ble fra gammelt av ble ansett som dårlig for huden. Renseproduktet ble ofte fjernet med en kleenex og etterpå ble de siste restene fjernet med bomullspads dynket i hudvann. Hudvannet regulerte hudens ph-verdi etter rensen og fungerte som en erstatning for rent vann. Med tanke på hvor mye klor som ble tilsatt i vannet i Sør- Europa, var det behov for å gi huden et surt miljø, som er det mest ideelle for en sunn hudbarriere.
 
I det koreanske hudritualet blir rensen lagt stor vekt på, og det minner meg veldig på hvordan man jobber i profesjonelle salonger: den første rensen skal fjerne make up, solkrem, fettstoffer og større partikler. Jeg kaller det ofte “å rense bort dagen”; fordi det ytterste laget er oppsamlingen av dagens ytre påkjenninger. I slike tilfeller lønner det seg å bruke en olje eller balm, fordi fett løser opp fett. På denne måten løses kremer, emulsjoner og talg seg opp, uten at det blir for tøffe tak for huden. Min store favoritt er Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil, fordi den fjerner solkrem, maskara, røde lepper og ikke minst flytende eyelinere, uten at jeg må gni hardt på huden. Jeg passer på å jobbe denne godt rundt på tørr hud, helt til jeg nesten kjenner smusset løfte seg opp fra overflaten. Deretter emulgerer jeg den opp med lunkent vann, slik at den får en melkeaktig konsistens. Da er den klar til å skylles av eller vaskes av med en myk klut. Allerede etter dette trinnet vil huden føles ren og myk! Men tro meg; det gjenstår en god del i dypet ...
 
Neste trinn er å rense huden dypt ved å bruke en rens som har peelende eller antibakterielle egenskaper. Jeg bruker ofte Klairs Rich Moist Foaming Cleanser fordi det inneholder enzymer fra ananas som er nedbrytende på gamle hudceller (tenk på når du har spist for mye ananas og tungen blir nummen- det er akkurat dette som har skjedd i stort omfang!). Dette enzymet lysner huden og sørger for at døde hudceller ikke hindrer andre produkter å jobbe aktivt etterpå. Denne rensen inneholder også Tea Tree, som har en antibakteriell effekt og hindrer dårlige bakterier og sopp å spre seg på huden vår. Denne skummet er utrolig drøyt og deilig å pumpe ut i hendene, før du masserer det rundt i ansiktet. Er du veldig sensitiv, kan du godt unngå å påføre det rundt øynene dine. Er huden din litt fet, kan du la det sitte litt lengre på, for å la enzymene virkelig ta i et tak og løsne opp døde hudceller. Etter å ha skylt av, tørkes huden lett og du er klar for et deilig rituale med din toner!
 
Jeg gleder meg alltid til denne delen av rensen, fordi det gir masse tilbake i både ingredienser og utførelse. Her pleier jeg nemlig å droppe å bruke pads og heller gå for en innslusende massasje. Klairs Supple Preparation Facial Toner er så langt fra et tradisjonelt hudvann du kan komme! Den er tykk og har nesten en gelé-konsistens som tillater at den kan klappes rett inn i huden. Jeg pleier å fylle håndflatene mine med toneren og rolig presse de mot ansikt, hals og bryst. Denne massasjen setter i gang sirkulasjonen og skaper en okklusjon som åpner opp små ”tuneller” mellom cellene dine, slik at huden absorberer produktet, fremfor at det fordamper på overflaten. I tillegg roer en slik massasje ned nervesystemet i huden og det føles godt for sjelen også! (en lang klem gir samme gode effekt!)
 
Dette lille ritualet sørger for at alle essenser, serum, oljer og kremer får jobbe maksimalt utover natten og dagen! Og ja: du bør gjøre dette morgen OG kveld! Selv om morgenen (forhåpentligvis) ikke starter med make-up, så er huden vår dekket av fett, svette og smuss når vi våkner. Det er nemlig om natten kroppen renser seg selv og dette gjelder selvsagt huden også. Da er det ekstra godt å vite koreansk hudpleie legger opp til en mild renseprosedyre, som ikke vil gjøre huden din sår og sensitiv. For selv om tre trinn kan føles som mye i starten, er det tre små skritt som etterhvert vil gi deg en klarere hud som er i balanse!
 
Luisa
 
(P.S: dårlig tid? Du trenger ikke bestandig vente på at toneren har trukket inn før du påfører essens eller serum. Legg begge på begge produktene samtidig og utfør klappeteknikken for en effektiv påføring på hektiske dager!)

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer må godkjennes før de blir publisert