Norsk nettbutikk / Rask levering / Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Serum

Ser man på mine tidligere blogginnlegg er det lett å oppdage at jeg har en soft-spot for serum! Serum og riktig bruk av det, ligger mitt hjerte nærmest fordi det er det viktigste du påfører huden din dag og natt. Selvsagt er alle trinn i hudpleierutinen like viktig, men serumbruk gjør den store forskjellen og er faktisk det mest aktive produktet i en 7-trinns rutine.
 
Serum er betegnelsen på en tyntflytende produkt som er laget for å penetrere dypt i hudens underliggende lag. Størrelsen på virkestoffene er laget for å vandre ned til cellene som fortsatt er i aktivitet og dra nytte av disse. Noen ganger har det en vannbasert konsistens, andre ganger minner det mer om en olje. Dette avhenger av hva serumet skal gjøre og hvilke virkestoffer som skal transporteres ned i huden. For eksempel kan et C-vitaminserum komme i begge former, men det vannløselige inneholder ofte sfærulitter av stivelse som vitaminet kapsles inn i. Et oljebasert C-vitamin serum er stabilt og hindrer fordamping eller oksydering av vitaminet. Slike valg gjøres ofte av produsenten med tanke på råvarene. Det viktigste er å kjenne på konsistensen selv, for å avgjøre hva du foretrekker og hvordan det bør brukes.
 
I en god hudpleierutine er serumet med på å balansere eller behandle hudens tilstand. Mange føler at det holder med ett serum natt og dag, men jeg slår et slag for å alternere mellom to serum (minst...). Tenk at dagserumet skal beskytte huden din mot miljøpåvirkning og stress, men at nattens serum skal reparere og fremme ny celledeling. Da vil man ofte oppleve at huden jobber litt mer aktivt med å ta til seg ingredienser og ikke blir like mettet på produktet. For det er nemlig slik at gjentagende påføring av akkurat samme virkestoffer over lengre tid, gjør at hudcellene ikke reagerer like aktivt og at ingrediensene etter en stund ikke er optimale. Ved å alternere, holder du cellene på tå hev og stimulerer til god aktivitet.
 
Jeg anbefaler to serum etter hverandre både dag og natt som en skikkelig aktiv behandling til alle hudtyper! Selvsagt betyr dette mer innkjøp og flasker på badehyllen, men man bruker ikke dobbelt i mengde, så produktene varer også lenge. En godt serum-preparert hud bruker også mindre krem fordi den er mettet og fuktet. Så summen av produkt vil nok være det samme, men behandlingen av huden mye mer aktiv. Bruker man også sheet masks, bør man huske at disse maskene drypper av deilig serum og en slik maske utgjør en av dagens/kveldens påføringer!
 
En god grunnoppskrift er å påføre det tynneste serumet først for maksimal virkning. Oljebaserte serum skal alltid til sist, da de ofte danner en liten hinne i huden som kan stanse andre serum. På dagtid vil jeg anbefale å bruke et rent fuktserum i bunn for å stabilisere huden og hindre fukt-tap Klairs Rich Moist Soothing Serum. Etterpå er det fint med antioksidanter, vitaminer eller noe talgregulerende som beskytter og holder huden i et sunt miljø gjennom dagen Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop og COSRX Cantella Blemish Ampoule. På kveldstid er det alltid best å jobbe med hudens struktur, reparasjon og celledeling. I kveldsrutinen kan man gjerne bruke samme fuktserum på dag for å roe ned huden, eller man kan unne seg en sheet-maske med spesielt fokus. Lysnende ingredienser, anti- age og stamceller er fantastiske ting å tilføre nattestid, da dette passer godt med hudens nattlige aktiviteter. Etter masken kan man klappe inn noe som bygger opp huden slik som COSRX Propolis Light Ampoule. Dette serumet er perfekt til alle hudtyper og fungerer veldig godt til å bygge opp hudbarrieren etter en lang dag.
 
Med fokus på serumet, kan du lett variere på hudpleierutinen din etter årstid, hudtilstand og ønsker. Fordelen med å bytte serum tidvis, er at de øvrige produktene dine kan du beholde gjennom hele året, så lenge de føles riktige. På den måten opplever huden din en viss stabilitet, i tillegg til å måtte jobbe aktivt på cellenivå. Serum er hudens livs-eliksir og bør derfor også få mest mulig fokus!
 
 
Luisa
Bilde: blushed life

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer må godkjennes før de blir publisert