Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Q&A September

Hva er forskjellen på sheetmask, hydrogelmask og modelling mask?
Den største forskjellen mellom disse tre maskene er teksturen og deretter hvordan de best bør brukes. En sheetmask er ofte enkle å bruke og er som oftest dynket i et deilig serum som vil regulere huden din. Før man bruker en sheetmask er det derfor viktig å ha renset, tonet og brukt essens. Sheetmasken vil frigjøre masse serum som huden vil absorbere raskt og disse maskene trenger derfor ikke å ligge så alt for lenge på. Med andre ord et godt og raskt alternativ i hverdagen, på reise, før en fest eller som akutt hjelp.
En modelling mask har den egenskapen at den øker hudens temperatur og skaper såkalt okklusjon. Det betyr at huden åpner seg under masken og absorberer produkter ekstra godt. Under en slik maske er det supert å ha påført toner, essens, serum og kanskje krem eller en krem-maske for max utnyttelse av ingrediensene. Denne masken ligger nærmest en profesjonell hudbehandling og krever ofte litt mer tid. På den andre siden er den svært effektiv og trenger ikke brukes oftere enn hver 4. uke som en del av en dypere behandling. Hydrogelmaskene ligger midt i mellom sheetmask og modellingmask, med sin gelébaserte konsistens. Dissemaskene har ofte en depot-effekt med fukt og kan pøse ut fukt over lengre tid. Geléen sørger for at produktet ikke fordamper like raskt (slik som sheetmasks kan gjøre) og er ekstra egnet for veldig intensiv behandling. Slike masker plumper ofte opp huden pga sitt høye innhold av hyaluronsyre, som kan holde på enorme mengder fukt. De er derfor supre som S.O.S behandling av dehydrert hud og især området rundt øyet og munn, hvor huden er ekstra tynn. Disse områdene er ofte litt følsomme for tyngre produkter som oljer og kremmasker, så hydromaskens konsistens vil mette huden uten å tynge den for mye. Disse maskene er også deilige å avkjøle i kjøleskapet før bruk!
 
Hva anbefaler du for gravide med uren hud?
Mange gravide opplever å få uren hud i hele eller deler av svangerskapet. Dette kan også fortsette i en ammeperiode for noen. Grunnen er en endring i vår hormonelle balanse og denne balansen er dessverre vanskelig å gjøre noe med. I tillegg opplever også mange gravide å bli mer sensitivisert i denne perioden og det skal ofte lite til for å stresse huden ytterligere. Mitt råd har derfor vært å holde huden mest mulig sunn i miljøet. Med dette mener jeg å rense godt, bruke mye fukt og ha faste rutiner. Det er ofte anbefalt å holde seg unna Alphahydroxy-syrer (AHA) og Betahydroxy-syrer (BHA) under graviditet. Disse syrene hjelper å fjerne død hud som eventuelt kan blokkere porene og gi gode vekstvilkår for acnebakterien. Grunnen til at slike syrer ikke anbefales til gravide, er fordi en hyppig avskalling av døde celler gjør huden følsom overfor UV-stråling som kan gi pigmentflekker. Pga. hormoner er man i utgangspunktet mer utsatt for slike flekker under graviditet. Men det foreligger ingen forskning for at slike syrer er skadelig for mor eller barn på noen annen måte. Mitt råd er derfor å bruke slike syrer i moderate og kontrollerte mengder, og alltid i kombinasjon av daglig SPF! Et godt råd er å ligge unna syrepeelinger som er veldig intensive og heller gå for en toner eller essens som har en moderat og mild effekt. Dette vil hjelpe og være lettere å takle for huden. Ellers kan sheetmasker med melkesyre hver 14. dag være en god idé. Niacinamid eller Betaine i produkter har også en fantastisk effekt på hormonell acne, fordi den kontrollerer hudstrukturen og hindrer opphopninger av hud og talg. Er man ekstra bekymret kan man starte med lysnende hudprodukter, da disse ofte inneholder milde syrer og naturlige ingredienser som peeler mildt på overflaten og dermed sørger for et utrivelig miljø for acne.
 
Kan man bruke COSRX Centella Blemish Ampoule under graviditet?
Absolutt! En god tommelfingerregel er at man bør ligge unna retinoider/A-vitaminsyrer under svangerskap. Grunnen ( i tillegg til å gjøre hud ekstra sensitiv) er at A-vitaminsyre har så liten molekylstørrelse at det i verste fall kan sive ut i blodbanen og påvirke annet vev enn huden. A-vitaminsyre ligger derfor i grenseland mellom kosmetikk og medisin. De fleste synes derfor at det er best å avstå fra dette, i frykt for å ikke kunne kontrollere mengden og hvordan denne kan påvirke blodomløpet. COSRX Ampoule inneholder derimot Betain og Centella som har en trygg og veldig god effekt på både acne og sensitivitet. Dette serumet kan ha en veldig god effekt på acne og kan trygt brukes daglig.
 
Hvor ofte bør man bruke masker?
Dette avhenger veldig av hudtype, tilstand og hvilken maske. Men en tommelfingerregel er at for mye ulike produkter ofte stresser huden mer, enn hva det er til hjelp. Er man konsekvent og bruker samme sheetmaske, vil jeg si at 1-3 ganger i uken er et godt utgangspunkt. Er det en fuktmaske kan man til og med bruke den daglig hvis man ønsker. Husk at vi får nye celler til overflaten hver 4-6 uke og at langtidseffekten av produkter ofte ikke synes før etter en slik periode. På den andre siden er noen maskene laget for å jobbe høyt oppe på overflaten. Dette gjelder spesielt masker med syrer og lysnende eller rensende effekt. Her vil man se effekten nesten umiddelbart og hyppig bruk vil bare forsterke effekten. Mer praktisk er kanskje nattmasker, som virkelig er laget for å jobbe hver natt. Dette er en mer intensiv pleie enn en vanlig nattkrem og gjør bruk av masker enda mer praktisk. Slike masker kan brukes så ofte man ønsker og her er det bare fråtse i deilig pleie! Min daglige luksus er faktisk hydrogelmasker til øyne og lepper. Disse pleier godt og er et godt alternativ for oss som ikke liker å smøre på så altfor mye produkter på tynn hud, men allikevel trenger litt ekstra hjelp til å holde huden fuktig og linjer på god avstand!
.
Luisa

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published