Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Q&A Oktober

Hvis jeg ikke sminker meg, er det allikevel nødvendig med to-stegs renserutine?
Mitt svar er umiddelbart: JA! Grunnen er at koreanske renseprodukter jobber på en annen måte og dermed fordeler arbeidsoppgavene ulikt. En oljerens er super til å fjerne make-up, men den løser også opp fett og olje vi naturlig har på huden uansett. Så det er egentlig ikke bare sminken som forsvinner i det første trinnet, men talg, smuss og olje. Dette gjør at rens nummer to kan jobbe mer i dybden, fordi den øverste barrieren er fjernet. Renser man ikke med trinn nummer én, så er det faktisk ingen garanti for at neste trinn virker optimal. Og en god rens er faktisk din sikkerhet for at rutinens neste trinn og produktene virker optimalt!
 
Hvilke ingredienser bør man ikke bruke sammen hvis jeg har tørr/sensitiv/acne hud?
Denne kombinasjonen er kjempevanskelig å behandle, men fortvil ikke! Det viktigste er å kartlegge hvorfor man får acne. Er det pga hormoner, stress eller feilbehandling? Sett gjerne sammen rutinen din slik at natten skal bekjempe acne med AHA/BHA/PHA syrer. En toner, essens, serum eller nattmaske er fint til dette. Syrer fungerer best sammen med lite fett som holder pH-verdien lav, så pass på at du kombinerer disse tingene med fukt. En god tommelfingerregel er at det mest vannløselige/tynneste produktet skal på først og deretter de rikere til slutt. På dagen kan du fokusere på sensitiviteten og tørrheten, fordi du også blir utsatt for en del ting som gjør dette verre. Legg godt med fukt i bunnen (toner, essens, serum) og lukk det inn med en rik og beskyttende krem. Kremer for sensitiv hud er ofte rikere, så dette vil være et godt valg.
 
 
Hvorfor føles det som syrer ikke bestandig virker på min acnehud?
Syrer tar lang tid for å få full uttelling (minst 6 uker) og effekten kan dessverre utebli hvis du bruker syrene med feil produkter i rutinen din. Sørg derfor alltid på at syren er i rutinens første trinn, og gjerne i toneren, essensen eller serumet. Da blir syren liggende i huden og får jobbe seg nedover. Pass på at du kombinerer syren med fruktrike produkter og minimalt med fett. En av syrens viktigste oppgaver er å splitte bindingene mellom de døde hudcellene for å gi talgkjertelen luft. Veldig rike produkter har en tendens til å binde disse cellene på huden igjen og jobber dermed mot syrens oppgave. På den andre siden, så kan for røff syrebruk få huden ut av balanse. Bruker man mye syrer, vil huden føles stram og tørr. Da settes hudens forsvarsmekanisme i gang og produserer mer talg for å hindre uttørring. Hemmeligheten er ofte å finne balansen mellom disse to situasjonene. Konsekvent bruk av syre, med fukt og spf er nok den gylne middelvei! Og husk at acne er en betennelse, som kan oppstå av mange årsaker. Noen ganger kan det være greit å kartlegge dette, om ikke annet for å føle en viss kontroll over situasjonen.
 
 
Huden min er veldig tørr, men hvorfor klør det hver gang jeg påfører fuktighetskrem?
En tørr hud har ofte mistet sin naturlige barriere som heter syrekappen. Denne syrekappen inneholder den perfekte kombinasjonen av talg og bakterier for å hindre at små mikroorganismer skal lure seg inn i huden vår. Når du opplever at det klør, prikker og blir varm ved påføring, er det ofte fordi produktet i mangel av en god syrekappe, kommer i nærkontakt med huden beskyttelse-sensorer. Disse setter ofte i gang en samtale med noen reseptorer lengre ned i huden, som gjør seg klar til å beskytte seg mot inntrengere. Dette kan føles ubehagelig og noen ganger gi hevelse, rødhet og varme. Disse tre reaksjonene er kroppens måte å hindre at en inntrenger klarer å spre seg raskt. Man må derfor skille mellom litt kløe, som kan bety at huden tilvenner seg kremen, og en større reaksjon som kan vitne om allergi. Mitt tips er å venne huden til kremen ved å påføre den på kveldstid et par netter og deretter å øke. Hvis kløen ikke avtar etterhvert, er det nok best å prøve ut et annet produkt. Ved gjentatte påføringer som er ugunstig for huden, kan man risikere å få en sterk allergisk reaksjon. Min erfaring er at hud som er godt mettet med essens og serum, vil reagere mindre fordi huden syrekappe har fått godt med pleie i forkant og dermed er mer rustet til å tåle kremen.
 
 
 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published