Norsk nettbutikk / Rask levering / Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Q&A mars

 Ny måned og nye spørsmål! Denne måneden skal vi se litt nærmere på hva som kan hjelpe en skikkelig betent acnehud, hvordan utbytting av faste produkter kan være bra, og hvilke produkter som kan brukes av flere i familien.
 
Huden min har alltid vært fin, men jeg ser at tenåringen i huset har fått skikkelig acnehud. Det dukker opp flere betente hvite og pussfylte kviser hver dag og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal hjelpe, da jeg ikke har opplevd dette selv.
Det er ikke like lett å gi gode råd , når man ikke har erfart problemet selv. Min erfaring som hudpleier er at alt for mange foreldre tenker at dette går over av seg selv, og derfor lar det gå sin gang. Vi som er foreldre skal jo gjerne lære barna våre at utseende ikke betyr alt og sette ting litt i perspektiv. Men tenårene er en vanskelig fase og det å føle seg bra kan være med på å gjøre andre utfordringer litt lettere å møte. Dette skal du passe på hos tenåringen i huset:
Kutt ut en del matvarer med raffinert sukker: kroppen vår reagerer via blodsukkeret på raske karbohydrater med store svingninger. Dette skaper ubalanse i kroppen og fremmer infeksjoner. Pusset i kvisene er en infeksjon, og mange opplever en bedring på både rødheten og pussmengden ved å redusere stivelse og raffinert sukker i kostholdet.
Rutiner: rens morgen og kveld, bruk toner, serum og krem hver eneste gang. Mange skipper et trinn og det er ekstra viktig med kontinuitet i pleie. Sammenlign dette med viktigheten av tannpuss for å holde tennene friske og plakkfrie, så kanskje de skjønner det! Sørg for å bruke en kombinasjon av produkter som motvirker acne, overproduksjon av talg og hudceller, samt mye fukt for berolige. Lette syrer kan hjelpe på vinterhalvåret, men husk at en betent acnehud først og fremst er sensitiv pga betennelse.
Ikke rør: vanskelig, men oj så viktig! Ikke la tenåringen ta på ansiktet sitt noensinne!! Skal det brukes make-up, er det alfa & omega og bruke rene hender og koster. Det kan være fristende å klemme ut puss, men i ekstreme tilfeller bør dette overlates til en hudpleier. Er det behov for å ta de minste kvisene selv, skal det gjøres med kleenex rundt fingeren, på en nyrenset hud og man må rense rett etterpå. En sensitiv og betent hud er ofte svekket, så sjansen for å smitte seg selv med sopp og bakterier er dessverre stor.
 
Huden min har endret seg fullstendig i det siste og det virker som mine vanlige produkter ikke virker lenger. Hva kommer dette av?
Både livet og huden vår går i ulike faser. Dette styres av kroppens hormoner og ytre påvirkning. Samtidig så kan huden bli litt mettet av de samme  produktene over lengre tid. Grunnen kan være at de aktive ingrediensene i produktene dine har gjort jobben sin og du ikke lenger opplever noen stor effekt. Jeg pleier å anbefale å bytte de mest aktive produktene i rutinen hver gang man går tom. Det vil for mange si essensen og serumet. Det du trengte i høst er kanskje ikke det du trenger nå mot våren. Pass også på å alternere med litt gode masker i blant, dette kan virkelig booste huden din som et supplement til din daglige pleie. Og ikke minst, prøv å bli kjent med huden din og hvordan det har det akkurat nå. Det er så fryktelig lett å tenke at huden din er en type hele livet, men fakta er at tilstanden endrer seg hele tiden og det er det du bør ta est hensyn til.
 
 
Er det slik at all koreansk hudpleie er så mildt at de kan brukes av alle i familien? Jeg har en datter på 7 år som har fryktelig tørr og rød hud, og jeg er så skeptisk til apotek og medisinske kremer.
Selv om K-Beauty har ingredienser med lange tradisjoner, ikke er testet på dyr og er forankret i gode kunnskaper om naturlige ingredienser, kan de ikke bestandig brukes av alle i familien. Grunnen er at K-Beauty ofte er fokusert på anti-age og lysnende ingredienser ( dette er grunnen til de fleste voksne kvinner elsker de!). Men det er faktisk slik at produktene for sensitiv hud er helt fantastiske for alle. Asiatisk hud er naturlig mer sensitiv og de har derfor forsket frem noen nydelige løsninger for dette. Atopalm kan trygt brukes av både store og de aller minste i familien. Serien har faktisk sitt opphav i behandling av dermatitt, som er en bakteriell infeksjon i huden som er vanskelig å behandle. Dermatitt-hud mangler den naturlige barrieren og er ofte ru, rød, hard og tørr på en gang. Ved å bruke ceramider som hermer etter hudens egen hinne, lukkes hudbarrieren uten å føles oljete og fet. Dette er jo et stort pluss, da mindre barn ofte opplever kremer fra apoteket som klissete og tunge. Den store fordelen er at du kan ha glede av den selv, som en deilig fuktgivende serie når huden føles stresset og stram.
 

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer må godkjennes før de blir publisert