Norsk nettbutikk / Rask levering / Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Peeling + Fukt = Sant

Langhelg og fri betyr ofte litt ekstra tid til å pleie seg selv! For min del betyr det gjerne en kroppsbehandling i form av skrubb. Å skrubbe ansiktet derimot, gjør jeg minst en gang i uken. På en måten vet jeg at alle gode ingredienser jeg påfører i lotion, serum og krem, kommer til nytte. Overhuden vår består nemlig av tynne lag med flatklemte, døde hudceller. Dette er fordi overhuden skal beskytte de levende cellene lengre nede og hindre frie radikaler og stråler i å tukle med cellekjernen. I cellekjernen hos de levende cellene ligger det nemlig programmert i vårt DNA hvordan cellen skal utvikle seg og det skal man helst ikke forstyrre. Men gamle døde hudceller hindrer ofte huden i å se frisk og smidig ut, så noen av disse cellene på toppen kan vi gjerne kvitte oss med. Dette gjøres med peeling!
 
Kjemiske peelinger som inneholder ulike syrer (ofte BHA og AHA) løsner cellenes” lim” som holder de samlet i huden, slik at de løsner. Overhuden blir tynnere og etterhvert som cellene lengre nede for beskjed øker produksjonen av nye, friske celler. Men denne informasjonsprosessen tar litt tid og da opplever vi ofte at huden blir sensitiv og ute av balanse en stund. Dessuten blir det øverste, beskyttende laget mye tynnere og man blir spesielt følsom for skader og stråling fra solen. Med andre ord krever kjemisk peeling planlegging, nøye oppfølging og ikke minst mørketid. Som hudterapeut har jeg alltid sagt at dette er forbeholdt høst og vintersesong.
 
Derfor er jeg en stor tilhenger av mekanisk peeling resten av året og gjerne ukentlig! Med mekanisk mener jeg at produktet inneholder noe som mekanisk sliper ned huden. Dette kan ofte være korn, kuler, salter og sukker. Ved å massere huden med noe som sliper bort de døde hudcellene ved friksjon, sendes det nemlig beskjed lengre ned om at det må produseres nye celler umiddelbart! Da slipper huden å være sårbar og balansen mellom de døde og levende cellene er i vater. Huden oppleves som smidig, frisk og sunn, samtidig som dine andre produkter penetrerer lettere.
 
Min favoritt til denne jobben er Klair´s Gentle Black Sugar Polish, fordi sukkerkornene skaper god friksjon og hjelper til å binde fukt. Denne peelingen er så tettpakket med sukkerkorn, at jeg bruker den t.o.m på albuer, knær og ankler! I ansiktet liker jeg å blande den med Klair Gentle Black Deep Cleansing Oil for en mildere variant, som gjør at min kombinerte hud kan skrubbes opptil 2 ganger i uken. Ved å ha disse to produktene på hyllen min, kan jeg blande etter behov og dermed drøye produktene litt lenger!
 
Et annet viktig tips er å gi huden litt ekstra fukt etter peelingen. Da hjelper du nemlig huden raskere i balanse, plumper opp linjer og roer ned evt rødhet etter skrubbingen. Da er det fint å klappe inn en sjenerøs mengde Klair´s Rich Moist Soothing Serum. Dette serumet forebygger fuktighetstap og balanserer all hud på 1-2-3! Selv den feteste hud trenger fuktighet og min erfaring at en fuktighetsrik hud, produserer mindre olje.
 
Så bruk helgen til å peele og fukte! Huden din vil takke deg for det!
 
(P.S. ikke glem å peele hals, bryst og hender! Når du tenker etter, så er disse områdene like mye utsatt for vær og vind som ansiktet)
 
 
Luisa

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer må godkjennes før de blir publisert