Norsk nettbutikk / Rask levering / Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Øyeblikkelig hjelp

Visste du at huden rundt øynene er kun ¼ i tykkelse av resten av ansiktshuden? Dette skaper litt utfordringer når det kommer til pleie og ikke minst egne problemer. Noen opplever at huden under øynene er blå og mørk, andre at det er tung og posete. Begge disse fenomenene kan dukke opp plutselig og noen har mer anlegg for dette enn andre.
 
Blå ringer under øynene kommer av at blodårene under lærhuden presses opp mot overflaten og at blodårer ser blå ut gjennom huden (bare se ellers på kroppen). Mange som har lysere og mindre pigment i det øverste hudlaget opplever dette. Noen perioder kan det være mer markant enn andre, men det finnes råd! Vi vet at blodårene trekker seg sammen når de blir nedkjølt, for å holde på kroppstemperaturen. Et bra triks er å bruke nedkjølende produkter som øyegelé og gelépads til øynene. La gjerne disse produktene ligge kjølig for en ekstra effekt. Ha det kjølig på soverommet og ved å unngå varmt vann i ansiktet, kan det også bli bedre. Ofte finnes det øyeserum til å legge under med sammentrekkende effekt. Ingredienser som hestekastanje og K-vitamin er med på å trekke blodårene sammen og styrke veggene i blodårene.
 
Poser under øynene er noe som de fleste opplever fra tid til annet. Dette kommer av at vevet ikke har klart å kvitte seg med vevsvæske og derfor hovner opp. Parallelt med alle blodårer, ligger det tynne lymfeårer som frakter vann rundt til organene våre for å passe på et jevnt trykk og utveksling av næringsstoffer. Ved mye salt mat, alkohol og infeksjoner, jobber ikke denne funksjonen optimalt og vannet hoper seg opp. Lite søvn forårsaker også dette, fordi kroppen ikke har fått nok hvile til å skille ut avfallsstoffer i løpet av natten. I slike tilfeller vil nedkjøling også kunne presse vannet videre, gjerne sammen drenerende massasje fra øyekroken ut til lymfeknutene i tinningen. Pass på å ikke dra i den tynne huden, men trykke med lett press utover. Ansiktsrulle er også kjempefint til dette og gjerne hvis den har blitt nedkjølt i kalt vann. Ved å drikke vann og dermed hjelpe på å skylle ut avfallsstoffer, kan man både forebygge og reparere. De som opplever dette, kan pleie huden rundt øynene med både krem og gelé, samt øyemasker.
 
Huden rundt øynene våre er mye tynnere enn resten av ansiktshuden vår og må få pleie deretter. Tunge ansiktskremer kan ofte føre til opphopning av fettstoffer i form av små, hvite klumper. Disse klumpene skiller seg fra acne, da de ofte er helt runde og ikke er i forbindelse med en pore. På fagspråket kalles disse mililer og kan faktisk dukke opp overalt i ansiktet, men altså hyppigst rundt øye-området. Det hvite er overskuddsfett fra produkter og huden, som blir kapslet inn i døde hudceller. Ulempen er at denne hinnen ikke har noen åpning hvor fettet kan tømmes ut. Vanlig behandling er å snitte denne ned en skrå nål hos en profesjonell hudpleier for å ikke skade huden rundt. Når det er laget to micro-hull, dannes det vakuum og fettet kan rugges forsiktig ut, uten å skade blodkar og vev.
 
En god vane er å bruke minst ett øyeprodukt morgen og kveld. Serumet du påfører i ansiktet kan godt legges under (fordi det ikke er tungt og mettet produkt), gjerne hvis det inneholder fukt og peptider. Bare husk å vær varsom med oljebaserte og talgregulerende serum! Dessuten har rike oljer en tendens til å «vandre» litt og kan gi en uønsket oljefilm inne på øyet og tåkesyn.
Luisa
 
 
 
 
 

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer må godkjennes før de blir publisert