Norsk nettbutikk / Rask levering / Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Nytt år og nye trender

På begynnelsen av hvert nye år, dukker det opp spådommer for hvilke trender vi kan regne med og måtte forholde oss til i året som kommer. I skjønnhetsbransjen har vi lenge forholdt oss til trender som mineralbasert make-up, parabenfrie produkter, vippe-serum, ansiktsoljer og sheet masks. Gudskjelov er dette trender som har gode side-effekter! Ikke like hyggelige trender har vært tunge vippe-ekstensions, contouring, fillers og botox (på alt for unge jenter).
 
Vi har det siste året allerede sett hvordan holdningen til hud og helse har endret seg. Mange av oss har lagt vår elsk på koreansk hudpleie og et flertrinns pleiesystem. Resultatet har blitt at fokuset har skiftet fra et make-up basert skjønnhetsideal, til et fokus på en sunn, ren og frisk hud. Og med et sånt trendskifte, blir tung make-up både overflødig og unødvendig!
 
På ingrediensfronten har de siste årene vært preget av en økende interesse for ulike syrer som AHA, BHA og PHA. Deretter fikk snegleslim sitt store gjennombrudd og ikke minst den høyt elskede ansiktsoljen for vårt tørre nordiske klima. Alle disse produktene har vært en del av koreansk skjønnhetspleie i mange år. Men med nytt år, har jeg satt en finger på en ny favorittingrediens. Nemlig proteinets lillesøster: peptider!
 
Peptider har lenge vært en ukjent ingrediens for mange og ofte blitt stilt i skyggen av antioksidanter (som jeg tør påstå hadde sin popularitetstopp i 2015). Grunnen er at peptiden regnes som en fantastisk anti-age ingrediens og forebygger linjer. Antioksidanter gjør samme oppgaven med å forebygge, men nyere forskning viser at peptider i tillegg har en reversibel effekt. Med dette menes det at allerede små linjer og rynker kan nesten forsvinne ved bruk av peptider i daglig pleie. Grunnen er at peptidene «snakker» med cellene våre og sørger for full aktivitet i alle cellenes små organismer. Dette øker aktiviteten og andre produkter som du bruker, får full uttelling! Peptider har særlig god effekt for å dempe sensitivitet, fordi dette ofte kommer av en slik ubalanse i cellefunksjonen. I tillegg har den god effekt på fukt, fasthet, celledeling og ujevn pigmentering. Med andre ord er det ingen grunn til å ikke bruke peptider!
 
Peptiden har gode egenskaper hvis du bruker aminosyrer, hyaluronsyre, antioksidanter og hudfornyende syrer. I tillegg sørger den for en god hudbarriere, som er alfa-omega i kaldt vintervær. Ta en titt på innholdet i produktene dine og se etter Palmitoyl Oligopeptide, Acetyl Hexapeptide, Myristoyl Pentapeptide, Hexanoyl Dipeptide eller Palmitoyl Tripeptide. Kanskje har du allerede flere av disse i ditt favorittprodukt? Grunnen til at du kan finne flere peptider i samme produkt, er at de har spesifikke egenskaper og derfor skreddersydd til et spesielt «problem».
 
Trender innen egenpleie vil alltid komme og gå, men noen er så absolutt verdt å holde fast ved. Selv om tunge vipper og contouring ikke er en del av mine favoritter, er derimot gode ingredienser og rutiner et absolutt! Uansett er det viktig å vite at en sunn hud er verdens beste trend, uansett hvilken vei du tar for å komme dit.
 
Med ønske om et glødende og friskt nytt år!
Luisa
Foto: RMS

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer må godkjennes før de blir publisert