Norsk nettbutikk / Rask levering / Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Gode Solforhold!

 Det vanligste spørsmålet jeg fikk av mine kunder som hudpleier var; “må jeg bruke solkrem hvis jeg ikke skal sole meg?”. Selv tror jeg dette henger igjen som en gammel vane med at solkremen var noe tjukt og klissete som innebar at man gikk rundt med speilblankt ansikt hele dagen. Ofte luktet solkremene mye parfyme og ga acne-utbrudd hos den mest balanserte hud. Den tiden er gudskjelov forbi! Myter som ”solkrem er til soling på stranden” og ”solkrem gir acne” skal herved til livs:
 
Hver dag omgir vi oss med stråling som bryter ned huden vår. UVA og UVB er kjente stråler som fremmer aldring (UVA) og gjør deg solbrent (UVB). Siden dette er to ulike bølgelengder og stråler, er det nemlig ikke slik at det holder å eliminere kun én av disse. Blir du ikke brent, kan det allikevel hende at du har skadet huden din med for mye UVA. Dette viser seg på sikt som linjer, grovhet og pigmentflekker. For mye UVB gjør deg solbrent umiddelbart og gir på sikt skader på DNA, som ikke verste fall kan fremme unormal celledeling.
 
En annen ting de fleste ikke tenker på er at selve bruningsprosessen skal ta tid! Når huden vår produserer melanin er det nemlig en beskyttelsesmekanisme for å hindre at UVA strålene trenger ned til de levende cellenes DNA på bunnen av huden vår. Melaninet sprer seg fra øverst i huden for å danne en paraply som virker akutt for å hindre stråler komme lengre ned. Når dette skjer, så dannes det en skjerm i huden og melaninet dypere ned blir ikke aktivisert. Resultatet er at det ytterste og døde hudlaget blir mørkere, men at hudceller lengre ned ikke får samme farge. Det er denne brunfargen som gir umiddelbar skille, men som forsvinner med engang de øverste cellene slipper- etter ca. 10 dager (eller på flyturen hjem!).
 
Bruker man derimot faktor, vil melaninproduksjonen i det øverste laget ikke bli satt i gang       ( fordi solfaktoren gjør jobben!) og melaninet lengre ned får lov til å sakte bli stimulert. Riktignok tar det 3-4 dager med høy faktor før du får bikiniskille, men til gjengjeld varer sommerfargen mye lengre! Denne fargen er ofte dypere og mer gyllen, fremfor den gråbrune fargen som lages høyere opp.
 
Er solfaktor kun nødvendig på stranden? Så absolutt ikke! Vi omgir oss med UVA/B hele tiden. UVA kan til og med bryte igjennom glass, så denne strålingen er det ekstra viktig å beskytte seg i mot. Nyere forskning viser også at varme (infrarød stråling/IR) kan være med på å trigge hudskader som pigmentflekker. Varmebølger setter nemlig i gang veldig like prosesser som soling og man bør derfor skjerme seg ekstra godt hvis man vil unngå dette i ansiktet.
 
Gudskjelov har ny teknologi gjort solkremer lette å velge på daglig basis i ansiktspleie! Favoritten jeg alltid kommer tilbake til er Klairs MID-day Blue Sun Lotion SPF40. Denne bruker jeg hver dag hele året for å beskytte huden min mot UVA/UVB og ikke minst varmestråling fra PC, mobil og andre skjermer. Jeg pleier å tenke på den som en del av min make-up rutine, fordi den jevner ut huden på linje med en primer. I tillegg inneholder den azulene som er en ekstrakt fra kamilleblomsten, som roer ned stresset hud og beskytter mot frie radikaler som skaper betennelser og rynker. Denne kan godt brukes av alle hudtyper, man regulerer bare hva man bruker under etter hudtypen (tørr hud kan bruke fuktighetskrem under og fet hud kan ta den rett på etter serum). Til daglig bruk holder det med én påføring om morgenen, men på stranden bør den påføres hyppig igjennom dagen.
 
Mange opplever også å få akutt acne på sommeren og solkremen får ofte skylden. Grunnen er nok at vi (igjen) tenker på denne klissete og tette kremen fra fortiden. Grunnen til sommer-acne (det kalles faktisk Mallorca-acne!) er at huden vår øker celleproduksjonen når den er i solen for å beskytte seg mot farlige stråler. Og når det da hoper seg opp med døde hudceller, tetter dette ofte igjen porene våre og skaper grobunn for bakterievekst i talgkjertelen. En god rutine er derfor å dobbel-rense og peele litt hyppigere i solperioden din!
 
Etter soling føles huden ofte sår og det er derfor ekstra viktig å gi den produkter med reparerende ingredienser om natten. Klairs Midnight Calming Cream har også kamilleekstrakt i seg og dette er gull verdt for å fortsette å nøytralisere frie radikaler fra solstrålene. Den roer umiddelbart ned huden og reparer i løpet av natten. Dette er en typisk SOS krem til alle sommerens uhell og er et must med på reise! Perfekt til solbrenthet, utslett, skrubbsår og småskader. I tillegg inneholder den Jojoba olje som gir fukt og næring som passer alle hudtyper og Centella Asiatica som forebygger pigmentflekker. Med andre ord kan man nyte solen med litt bedre samvittighet!
 
Nyt solen med gode vaner, beskyttelse og hatt! God soling!
 
(P.S: husk at hendene våre ofte er utsatt for tidlige aldringstegn pga soleksponering! Gjør det til en vane å påføre solkremen du bruker i ansiktet på hals, bryst og hender også!)
 
 
Luisa
 

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer må godkjennes før de blir publisert