Norsk nettbutikk / Rask levering / Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

Den som sover, synder ikke!

Noen av de største hudpleie faux-pas vi ofte gjør, er å bruke samme produkter dag og natt. Selv om vi har én hudtype, så varierer huden vår hele tiden mellom ulike hudtilstander. Derfor snakker man ofte om hudtypen som en relativt konstant ting (dette er ofte genetisk eller hormonelt styrt), fordi det sjelden varier veldig mye igjennom livet vår. Vi skiller hudtypene ofte inn i sensitiv, normal, fet, tørr og kombinert.

Hudtilstanden vår derimot, kan variere enormt mye og være ny fra dag til dag. Tenk etter hvor mange miljøer du ferdes i løpet av en dag? For min del kan dagen bestå av 3-4 intervaller mellom kald airconditionluft, varme solstråler, tørr inneluft og et fuktig treningssenter. Og hver eneste gang prøver hudens egne mekanismer å tilpasse seg dette ved å skille ut talg, produsere bakterier og svette. Summen av disse tre mekanismene kaller vi hudens syrekappe eller hudbarrieren. Denne hudbarrieren har som mål at huden vår skal være tilnærmet stabil og sunn. Men med store og hyppige endringer, vil denne mekanismen henge litt etter og huden vår får en ”tilstand”. 

Slike tilstander kan være sensitivisert, dehydrert, akne, pigmentering, grovhet og aldring. Det er derfor viktig at man alltid tar hensyn til hudtilstanden når man velger seg produkter! Hudtilstanden kan nemlig forbedres og jobbes aktivt med. Hudtypen din er nemlig mer konstant og skal heller legge grunnlaget for hvilken type av produkter som brukes. Et godt eksempel kan være en sensitivisert fet hud; her skal man velge produkter med milde og beroligende ingredienser. Men siden hudtypen er fet, er det bedre om disse ingrediensene er i form av et vannbasert serum eller en gelé, slik at det responderer best mulig med den fete hudtypen. 

Mitt beste tips er derfor å variere med hvilke produkter som brukes morgen og kveld! På den måten kan man bruke produkter som jobber aktivt med flere mål og tilstander. To fluer i en smekk!

På natten ønsker jeg nemlig at huden min skal stabiliseres etter dagens kjas og mas. Dessuten er det ekstra viktig å reparere og reversere skaden etter all soleksponeringen i sommermånedene. Jeg bruker derfor et par dråper av Klairs Midnight Blue Activiating Drop under nattkremen min. Denne oljen hjelper huden til å reparere seg selv, stimulere til en god kollagenproduksjon og holder mørke pigmentflekker unna. Det er tydelig at den klarer jobben, fordi huden min ser jevn og uthvilt ut om morgenen! Dessuten føles det godt å jobbe mot hudaldring når jeg sover, fordi huden tar ekstra nytte av ingrediensene om natten. Disse dråpene inneholder nemlig to typer peptider som ligner på hudcellenes egne byggestoffer. Peptidene setter i gang prosesser som huden min ikke lenger klarer (jeg er snart 40...) og fungerer derfor som en katalysator for mange gode prosesser! 

Et annet gullprodukt (i ordets virkelige forstand!) er Shangpree Gold Black Pearl Eye Mask. Denne øyemasken består av glitrende gelépads til å legge under øynene. De bugner av fuktighet og er perfekt til å legge på etter en lang dag i solen! Det er nemlig slik at hudens tykkelse rundt øynene våre, er kun ¼ av tykkelsen på vår ansiktshud! Det betyr at dette området krever ekstra pleie og er mye mer utsatt for å bli dehydrert. Huden vår er nemlig en barriere for å holde på vann i vevet og når huden er tynn, så er den jobben litt mer krevende. En gelépads under hvert øye samtidig med tannpussen, plumper opp huden og gjør at jeg kan sove en godt natts søvn, vel vitende om at jeg våkner med plump og fukt-rik hud rundt øynene. Den som sover (med gode produkter), synder nemlig ikke! 

(P.S; gelépads til øynene er topp å legge i kjøleskapet! For når termometeret stiger er det ekstra deilig å legge på kjølige pads under øynene både dag og natt. Kulde trekker nemlig sammen blodårer og vev, noe som forebygger både poser og ringer!) 

Luisa 

 


Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer må godkjennes før de blir publisert