Fri frakt over 700kr / Vi sender med vareprøver i hver bestilling

The SkinBloom blog

Stamceller: når medisinsk forskning kommer huden vår til gode

Stamceller: når medisinsk forskning kommer huden vår til gode

Iblant når vi scroller oss igjennom produktjungelen der ute, kommer vi over nye navn og uttrykk. I det siste har det blitt mer vanlig å snakke om stamceller, noe som kan være litt vanskelig å forstå seg på. La meg forklare dette helt enkelt: stamcelle er betegnelsen på en celle som er modercellen som deler seg og skaper ny cellevekst. I kroppen vår finnes det mange ulike stamceller og alle er mer eller mindre spesialisert på jobben de skal gjøre.

Mørk-Lysere-Lysest!

Mørk-Lysere-Lysest!

Noe av det vanskeligste jeg må jobbe med som hudpleier er pigmentering! Eller for å være mer korrekt; hyper-pigmentering. Disse mørke flekkene som dukker opp omtrent over natten og ikke forsvinner like lett som de kom! Dessverre er disse flekkene blitt mer og mer vanlig hos kvinner i 30+ og grusomt nok ble de tidligere kalt alders-flekker (!). I dag vet vi mer enn noensinne hvordan kroppen og huden vår fungerer, og jeg kan avlive myten om at disse flekkene har noe som helst med alder å gjøre.

Profesjonell pleie

Profesjonell pleie

Sommer, sol og varme kan være godt for sjelen, men det er ikke bestandig like godt for huden vår (dessverre). Selv om de fleste av oss trives med vår post-ferie brunfarge, kan huden noen ganger føles tørr og livløs etter en lang ferie.

Tre små steg i riktig retning

Tre små steg i riktig retning

 En av de største grunnene til at jeg forelsket meg i koreansk hudpleie, var fokuset på de gode rutinene. Kanskje viktigst av denne 7 stegs rutinen, er rensen.

Kom i form til ferien!

Kom i form til ferien!

Dette skjer hvert eneste år: jeg tenker at jeg skal sveve inn i sommerferien med overskudd, glatt hud og glød. Min erfaring er derimot at juni har begynt å ligne veldig på desember. Alle venner skal treffes, jobben skal ha møter, skoler har avslutninger og kofferter skal pakkes. Helt ærlig så pleier jeg å kollapse, og huden likeså ... I år har jeg derfor alliert meg med noen dyktige produkter, som skal hente meg inn og viske ut tretthetstegn i raskt tempo! Og tro meg: her må det skikkelige saker til!

I likestillingens navn!

I likestillingens navn!

Dere kjenner sikkert igjen den følelsen: du har investert i noen skikkelige deilige produkter for å stelle godt med huden din i ferien. Bagen er pakket og når du kommer frem på hotellet, så settes det klart frem på servanten til kveldens egentid og rituale. Og når du endelig skal åpne krukker og esker, har noen vært der allerede med sine store fingre!!! Det kan umulig være bare min mann som forsyner seg grådig med kremer og smører seg rikelig på hele overkroppen?!

Gode Solforhold!

Gode Solforhold!

Det vanligste spørsmålet jeg fikk av mine kunder som hudpleier var; “må jeg bruke solkrem hvis jeg ikke skal sole meg?”. Selv tror jeg dette henger igjen som en gammel vane med at solkremen var noe tjukt og klissete som innebar at man gikk rundt med speilblankt ansikt hele dagen. Ofte luktet solkremene mye parfyme og ga acne-utbrudd hos den mest balanserte hud. Den tiden er gudskjelov forbi! Myter som ”solkrem er til soling på stranden” og ”solkrem gir acne” skal herved til livs.

Den som sover, synder ikke!

Den som sover, synder ikke!

Noen av de største hudpleie faux-pas vi ofte gjør, er å bruke samme produkter dag og natt. Selv om vi har én hudtype, så varierer huden vår hele tiden mellom ulike hudtilstander. Derfor snakker man ofte om hudtypen som en relativt konstant ting (dette er ofte genetisk eller hormonelt styrt), fordi det sjelden varier veldig mye igjennom livet vår. Vi skiller hudtypene ofte inn i sensitiv, normal, fet, tørr og kombinert.

Når hver dråpe teller!

Når hver dråpe teller!

Etter mange år i bransjen og mye kurs i kosmetisk kjemi, har jeg gjort meg noen tanker om vann! Hvis du leser innholdet på produkter vil du ofte legge merke til at den første ingrediensen er vann? Hvorfor det? Og er det nødvendig? Les vårt siste blogginnlegg lær hva det betyr og hvilke produkter vi anbefaler! 

Masketerapi i hverdagen på 1-2-3!

Masketerapi i hverdagen på 1-2-3!

Let´s face it, Mai er full av festdager! Med så mange røde dager i kalenderen, kan det ofte bety at man løper mellom arrangement og festligheter. Derfor har jeg blitt spesielt glad i SkinBlooms Patchology produkter! Disse maskene trenger kun 5 minutter for å plumpe opp huden og fjerne alle spor etter tretthet!

Peeling + Fukt = Sant

Peeling + Fukt = Sant

Langhelg og fri betyr ofte litt ekstra tid til å pleie seg selv! For min del betyr det gjerne en kroppsbehandling i form av skrubb. Å skrubbe ansiktet derimot, gjør jeg minst en gang i uken. Les om hvilke fordeler huden din har av å bli skrubbet her!

Tid for vitaminboost!

Tid for vitaminboost!

Endelig kan jeg tørre å si at våren er her! Med lengre dager, høyere temperatur og bedre humør, er det på tide å ta tak i huden også. Mange av oss opplever kanskje at vinteren har tatt fra oss glød og fukt. Her er hvordan du kan forberede huden på sommeren med ny glød og styrke!